Wat is Prana ?

Wat is Prana ?

Het woord Prana is in het Westen beter bekend met de Japanse benaming Reiki is tweedelig en bestaat uit Rei : koning en Ki (Chi) staat voor kracht.   De kracht van Universele Levensenergie ook gekend als Prana.

We kunnen ons verbinden met deze neutrale energie om onze batterijen op te laden en ons aura te herstellen.

Waarnemingen op de verschillende dimensies van onze menselijke realiteit: inzichten op vlaken van het fysieke, emotionele, vitale en mentale vlak.

Waarvoor kan je Prana inzetten?

  • energievelden in balans brengen en tot innerlijke rust komen
  • zorgen, verdriet, woede, frustratie, vermoeidheid, zelfdestructie en angst stoppenzetten
  • blokkades in je vitaal lichaam laten doorstromen dewelke merkbaar zijn de andere drie verbonden vlakken (fysiek, emotioneel en mentaal)
  • zelfmotivatie om je persoonlijke doelen te manifesteren
  • zelfvertrouwen om te leren omgaan met emotionele stress of nemen van beslissingen
  • destructief omvormen naar naar creatief denken


  • Doordat we allen energetische levensvormen zijn kan iedereen het ter aller tijd gebruiken om een boost te krijgen in levensinizichten.

Hoe?

De intentie om energie te laten stromen kan helend werken waardoor het gevoel van intense rust je terug verbindt met je innerlijke kracht.
Tijdens een sessie “Pranic Healing” vloeit neutrale Reiki doorheen het lichaam en lokaliseert kan dit aanvoelen als tintelingen, vibraties, koude of warmte rillingen of energetisch magnetisch.

Deze neutrale Reiki- levensenergie heeft een harmoniserende werking en brengt het lichaam in balans en heeft hierbij een positieve werking op alles wat energetisch is : mensen, dieren, planten,… maar zelfs op situaties in het leven.

In de menselijke en spirituele perceptie van onze realiteit brengt Reiki/Prana je terug in contact met jezelf. Deze levensenergie helpt je om jezelf te herpakken en verder te ontwikkelen. Je wordt je steeds bewuster van jezelf als van mensen om je heen. Ook de manier waarop je reageert op bepaalde wederkerende situaties. Des te meer aandacht je besteed aan wie je bent, wat je doet en hoe je iets doet des te meer je eigen waarheid kan veranderen een aanpassen in wie je werkelijke wil worden. Je bent wie je bent en krijgt wat je waard bent. Op deze manier van inzichten kunnen we werken aan onszelf om beter te worden dan wie we waren.

Dit leerproces is persoonlijk en iedereens wil is eigen wet.

Prana
∑=MC2
Reiki
Vitaliteit
Energie

Universele levensenergie is energie waaruit alle materie in onze wereld is opgebouwd.
E=MC2
Energie = de massa maal de snelheid van het licht in het kwadraat
Energie = materie
Materie = energie

In de spirituele wereld zijn mensen gekend als Lichtwerkers.
In de wetenschap meer bepaald in de kwantum fysica staat het kleinste deeltje gekend als een deeltje van Highs, genoemd naar de wetenschapper die het licht zag en hij beschrijft dit kleinste deeltje als “licht dat trilt”.

Het moment is nu aangebroken dat spiritualiteit samenvloeit met wetenschap zodat men beiden respectvol en liefdevol de volgende stap in de menselijke evolutie kan inzetten en zo het complexe eenvoudig kan worden begrepen als een gevoel in het langere Nu.